post
Ohlasy

Asistent trenéra Michal Slabý po utkání ve Slaném

Rozhovor po utkání ve Slaném poskytl nový asistent trenéra Michal Slabý. Rozpovídal se nejen o vysoké výhře, ale také o průběhu letní přípravy a kvalitě třetí ligy.

Jak hodnotíš dnešní utkání?

Opět jsme protočili dvě jedenáctky. Výkonnost hráčů během přípravy logicky graduje, a my je chceme vidět všechny v herním vytížení. I přes to, že se v zápase objevily nějaké chyby, s výsledkem a celkově s předvedenou hrou panuje spokojenost.

První půle skončila po dominantním výkonu 5:0, nebylo to pro druhou jedenáctku tedy mnohem složitější?

Ano, první půle byla velmi kvalitní. Chtěli jsme na to kluky řádně nachystat. Všichni ale ví, o co se hraje, a druhá parta k utkání přistoupila dobře. Kdyby proměnili své šance, výsledek mohl být vyšší.

Ty si do realizačního týmu vstoupil ve velmi hektickém období. Na rychlo se postoupilo, navíc máte v kádru spoustu hráčů. Jak to osobně vnímáš?

Nabídka trenéra Haška mě potěšila. Na velké množství hráčů v přípravě jsem zvyklý, problém mi to nedělá. Máme velký realizační tým. Takže se nám vše i přes vyšší náročnost v období přípravy daří zvládat.

Jaká je tvá role v tréninkovém procesu?

Vždy mám na starost vedení rozcvička. Kolikrát také vedu samotný trénink, ale poslední slovo má vždy trenér Hašek, který má hlavní slovo. Myslím ale, že s Mírou Šilhanem máme do tréninků co říct.

Do 3. ligy vstoupíme 10. sprna utkáním s rezervou Teplic, do skupiny, ve které si působil jak ve Velvarech, tak v Ústí nad Labem. Na co tedy hráče se svými zkušenostmi připravuješ?

Víme, co soutěž obnáší. Kluky na to připravujeme. Bude to jiný fotbal než v divizi - náročnější, více technický a rychlejší. Všechny tréninky jsou přizpůsobené tomu, aby byl ten skok o patro výš co nejplynulejší. Musím říct, že jsem z toho měl obavy, ale všichni pracuji opravdu poctivě. Jsem mile překvapený. Nikdo nic hráčům co se týče nasazení v tréninku nemůže vytknout. To, co budou dělat v tréninku se s jistotou odrazí i do zápasu.

Hlavní partneři