post
A-tým

David Čížek končí v dresu Kladna

David Čížek opouští SK Kladno, v jehož barvách působil s přestávkami od roku 2002. Za více 12 let v dospělém fotbale stihnul za Kladno odehrát 242 soutěžních startů.

Ve kladenskému SK neodmyslitelně patřil dlouhá léta. Začal v něm již v přípravce, a to když v deseti letech přišel z Brandýska. Následně prochází celou mládeží SK, a ve dvaceti letech odchází hostovat do Příbrami. Postupně vystřídá týmy jako Kolín, Vyšehrad nebo Roudnice nad Labem, kde se potkal také se současným trenér A-týmu Zdeňkem Haškem. Samotný David Čížek svůj odchod vynucený pracovním vytížením komentuje takto: "V klubu jsem strávil krásných 20 let. Neodchází se mi snadno, na druhou stranu odcházím s hlavou vztyčenou a s vidinou toho, že se do klubu jednou vrátím. Samozřejmě již v jiné roli."

Sám si vyšší soutěže již zahrál. V dresu Kladna má na kontě jak starty ve 3., tak ve 2. lize. Na současnou situaci A-týmu tak přidává zkušený křídelník svůj pohled: "Jsem si jistý, že kluci se záchranou nebudou mít problém. Celý klub teď směruje správným směrem. Vše budu pečlivě sledovat, a všem budu držet palce." Davida nyní čeká přestup do nového klubu, jemuž ambice rovněž nechybí, a chce bojovat o postup do 3. ligy: "Můžu potvrdit, že jsem dnes (pondělí 22.7. pozn.red.) obdržel povolení od klubu připojit se do přípravy s Královým Dvorem."

Davide, na tvé další štaci nejen fotbalovým životem Ti přejeme hodně štěstí!

Hlavní partneři