post
Ohlasy

Zdeněk Hašek hodnotí třetí utkání přípravy s Mariánskými Lázněmi

SK Kladno završilo soustředění v Blšanech třetím přípravným utkáním, ve kterých porazil Mariánské Lázně 3:1. Své odpovědi nejen k nedělnímu utkání, ale také k průběhu celého soustředění a letní přípravy poskytl trenér A-týmu Zdeněk Hašek.

Jak dnešní utkání hodnotíte?

"Klíčový byl v dnešním zápase přístup našich hráčů. Popasovali se s velkým vedrem, a především s těžkým soupeřem. Celý zápas jsme byli lepší a nadále jsme pracovali na herním projevu, který chceme v soutěži praktikovat. Všem patří pochvala, a za sebe podotýkám, že dnešek opět napověděl ke skládání té optimální sestavy."

Svou čtvrtou branku ve třetím přípravném zápase vstřelil Dominik Šíma, jak jste s jeho výkony spokojený?

"U útočníka je důležité, aby se do šancí vůbec dostal. To plní perfektně, a navíc mu to tam padá. Doufám, že si formu přenese i do soutěže."

V utkání se představil také Jiří Tesař, ofenzivní hráč příchozí z rezervy pražské Sparty. Co můžete prozradit o něm?

"Od první minuty ukázal své kvality. Rychlost a chuť, se kterou pracuje dokazuje, že přišel z elitního klubu. Jeho přestup je prakticky dotažený, v tuhle chvíli řešíme pouhé detaily."

Jaká byla náplň právě skončeného soustředění?

"Jeho složení bylo komplexní. Pracovali jsme na herní tváři týmu, ale také na silově - rychlostní složce. Vše, na čem pracujeme, děláme se vědomím toho, že vstupujeme do velmi kvalitní soutěže."

Jaký bude následující plán A-týmu?

"Hráči mají v pondělí 22. července volno. Dosavadní plán se středečním utkáním s Aritmou a soustředěním byl náročný, je třeba si trochu odpočinout. Ovšem již v úterý nás čeká trénink, a ve středu další zápas se Slaným."

Zápas se Slaným byl sjednaný na rychlo, proč jste se tak rozhodli?

"Jak jsem zmínil, pracujeme na nějaké vizi - herní identitě týmu. Samozřejmě se na tom dá pracovat i v tréninku, ale preferujeme přípravu rovnou v zápase."

V pořadí čtvrté přípravné utkání odehraje SK Kladno ve středu v 18:30 se Slaným. Místo utkání je hlavní hřiště na místním stadionu.

Hlavní partneři