post
Rozhovor

Václav Smrkovský: Čistá konta jsou zásluhou týmu!

Návrat domů na Kladno zažil na konci ledna brankář Václav Smrkovský. Ten se vrátil po sedmi a půl letech strávených v Příbrami a hned se zabydlel mezi tyčemi SK. Ve třech úvodních kolech pak pomohl ke třem výhrám svého týmu!

Přestup z Příbrami byl oficiálně potvrzen 22. ledna, tedy něco přes dva měsíce zpět. Václav Smrkovský si ale na aklimatizaci nestěžuje. „Cítím se velice dobře, jsem moc vděčný klukům za to, jak mě přijali. Mám pocit, jako bych tady byl určitě déle než dva měsíce,“ pochvaluje si.

V tréninkovém procesu se tak, mimo jiné, pravidelně potkává s bývalými ligisty Jaroslavem Tesařem a Milanem Švengerem. „Na spolupráci s nimi se nedá nic vytknout, trénuje se mi velice dobře. Tréninky jsou dobře nastavené a hlavně kvalitní. Jsem rád, že mohu čerpat zkušenosti, které Týsa i Švengy mají,“ říká Smrkovský, který v úterý oslavil své 23. narozeniny.

Ten, jak již bylo zmíněno, na Kladně už působil. Opustil ho v létě 2016 ve věku 15 let. Předtím nastupoval v mládežnických kategoriích Kladna například po boku současných spoluhráčů Matěje Šnobla, Tadeáše Pospíšila, Filipa Dejčmara, či Vladimíra Procházky. „Je to pocit určité nostalgie,“ usmívá se. „Rádi zavzpomínáme na staré časy a na spoustu krásných věcí, které jsme spolu v mládeži zažili.“

V úvodních kolech jara nastupoval za obranou Hrubeš - Kolářský, k této dvojce se po zápase s Neratovicemi přidal i Michal Rendla. „Hraje se mi pod nimi dobře. Všichni tři mají kvalitu a tím, že jsou spolu sehraní, je to pro mě jednodušší.“. S touto obranou před sebou udržel dvě čistá konta, s Meteorem inkasoval jednou po povedené akci soupeře. „Tři výhry jsou ocenění naší tvrdé práce v tréninku. Doufám, že budeme na stejné vlně pokračovat i nadále. A neřekl bych, že jsem já vychytal čistá konta. Je to zásluha defenzivní práce celého týmu,“ myslí si Smrkovský.

Divizní program pro kladenský A tým pokračuje v neděli. O velikonočním víkendu totiž cestují do hlavního města, kde vyzvou béčko Admiry. „Admira je nepříjemný soupeř, kterému se teď nepovedly dva zápasy a tak to určitě budou chtít odčinit. Nebude to nic lehkého, ale musíme pracovat jako doposud a budeme mít dobrou šanci na prodloužení naší jarní série!“

Zápas na Admiře Praha má výkop v neděli 31. března ve 14:00. Buďte u toho!


Hlavní partneři