post
Mládež

Proběhl třetí ročník Fotbalového kempu SK Kladno

Již třetí ročník příměstského fotbalového kempu SK Kladno proběhl od 8. do 12. července 2024.

Na ten již tradičně zavítalo velké množství dětí. V pondělí 8. července se tak na Stadionu Františka Kloze sešlo 65 fotbalistů, hrajících především v barvách SK. Nechyběli ovšem ani zástupci Velkého Přítočna, Slavoje Kladno či dokonce Tatranu Rakovník. Hráči celý týden trénovali ve třech skupinách - starší přípravka (ročník 2014 a 2015), mladší žáci (ročník 2012 a 2013) a starší žáci (2010 a 2011), přičemž obvykle absolvovali dvě tréninkové jednotky denně.

Trenéři z řad SK Kladno v horkých letních dnech volili především zábavnou formu tréninku. Během celého kempu jsme tak svědky celé řady Mistrovstvích Evropy, hlavičkovaných, cvičeních 1 na 1, ale také tréninky atletiky pod vedením čerstvé absolventky FTVS Denisy Chocholové. "Formu tréninků jsme volili s ohledem na to, že kluci jsou na kempu ve svém volném čase. I přes to, že vedení tréninkových jednotek bylo volnější, jejich kvalita a přístup všech zúčastněných byla prakticky úměrná tomu, jak jednotlivé týmy SK trénují v sezóně. A to mě těší." říká hlavní organizátor kempu Josef Procházka, který se do trénování dětí sám zapojil.

Součástí celého kempu byla také "celotáborová hra". Všichni kluci byli rozdělení do čtyř týmů, tentokrát se stejným věkovým průměrem. Každý den v týdnu tak obsahoval jednu celotáborovou hru, za kterou týmy získávaly body do tabulky. "Cílem celotáborové hry byla spolupráce napříč všemi věkovými kategoriemi. Zkrátka všechny spojit bez ohledu na věk. Musím říct, že jsem byl místy až překvapený, jak hladce vše v jednotlivých týmech probíhalo. A to především kvůli tomu, jak se starší hráči starali o ty mladší." dodává Procházka k součásti kempu, která byla příjemným osvěžením pro fotbalem nabitý program. Vše vyvrcholilo v pátek odpoledne velkým finálovým turnajem, který rozhodl o celkovém vítězi celé hry.

Vzácným hostem byl v pátek bývalý profesionální fotbalista a současný televizní expert Zdeněk Folprecht. Ten se dopoledne zúčastnil tréninku starší přípravky, po obědě měl se všemi besedu a následně se zapojil do velkého finále celotáborové hry.

"Letošní ročník kempu opět hodnotím pozitivně. Kluků nám opět přibylo, navíc vše neustále probíhalo ve velmi dobré náladě. Už teď se těším na příští ročník!" hodnotil s úsměvem Josef Procházka.






Hlavní partneři