post
Mládež

Ligový dorost hlásí šest bodů, mladší žáci vysoko porazili Jablonec!

Dorosty SK Kladno slavily další vítězství

Kladno – Skvěle si vedli dorostenci SK Kladno proti Karlovým Varům. Starší vyhráli 3:0 a mladší 2:0. Starší žáci prohráli v Pardubicích, mladší byli úspěšní na půl proti Jablonci nad Nisou.

V úvodních minutách druhé nejvyšší dorostenecké soutěže se fotbalisté SK Kladno proti Karlovým Varům trochu hledali. Ale od patnácté minuty převzali iniciativu zápasu a byli lepším mužstvem. „Pomohla nám branka pět minut před poločasem,“ přiznal kladenský trenér Jan Procházka. Jeho mužstvo se uklidnilo a ve druhé půli pomohla střídání i penalta ke konečnému vítězství 3:0. „Bohužel jsme se ale zase sami dostávali pod tlak tím, že jsme soupeři darovali spoustu standardních situacích, naštěstí je kluci ubránili,“ byl rád Procházka.

Lepším mužstvem v zápase mladšího dorostu mezi SK Kladno a Karlovými Vary byli domácí. Vytvořili si velké množství šancí, ze kterých dvě proměnili. „V některých situacích jsme ale byli zbytečně zbrklí a uspěchaní místo toho, abychom hru uklidnili a kontrolovali,“ hodnotil Jan Pejša, trenér Kladna.

Starší žáci SK Kladno nastoupili na hřišti v Pardubicích. A podle slov trenérů se v nejvyšší žákovské soutěži ještě nepotkali s takto těžkým soupeřem. Fotbalisté do patnácti let prohráli 0:6. „Šlo zatím o nejlepšího soupeře v organizaci a kvalitě hry s míčem i bez míče. My se musíme zlepšit v nabírání hráčů v našem pokutovém území a pohybu bez míče ve chvíli, kdy jsme v jeho držení,“ řekl kladenský trenér Vladimír Procházka.

V utkání starších žáků do čtrnácti let mezi Pardubicemi a SK Kladno se hosté drželi do dvacáté minuty, kdy nabídli soupeři lacinou chybou vedení. Domácí zvýšili náskok ještě do přestávky a ve druhém poločase rozhodli dvěma slepenými góly během šesti minut. „Soupeř nás předčil ve všech aspektech hry a zaslouženě zvítězil,“ řekl Josef Procházka, trenér Kladna.

Na těžkém podmáčeném terénu zaznamenali svou nejvyšší výhru mladší žáci SK Kladno do třinácti let. Svého soupeře z Jablonce nad Nisou porazili 17:6. Střelecky se dařilo především dvojici Steckovič a Dia, kteří vstřelili dohromady 11 branek. „Výsledku si velice ceníme, vždyť se stejným soupeřem jsme v minulé sezoně dvakrát prohráli. Tentokrát jsme byli zcela jednoznačně lepším týmem. Kluci zaslouží pochvalu, byli odměněni za poctivý přístup k tréninku,“ byl spokojený kladenský trenér Radek Hlavsa.

V zápase mladších žáků do dvanácti let mezi SK Kladno a Jabloncem se domácí snažili podat fotbalový výkon, ale na podmáčením terénu slavila úspěch jednoduchá taktika dlouhých nakopávaných míčů hostí. Ti zvítězili 3:2. „Kluci ale zaslouží pochvalu, že se snažili hrát fotbal. Bohužel jsme doplatili na neproměňování šancí,“ hodnotil Jindřich Fajka, trenér Kladna.

ČLD U19: SK Kladno – FC Slavia Karlovy Vary 3:0 (1:0)

Branky: Procházka, Bouček pk., Mucha

Sestava: Kralovič - Novobilský, Požár, Benedikt, Kopta – Janát (56. Feřtek), Kejzlar (56. Maxant), Bouček (89.Vitner), Mucha, Měchura (80. Eška) - Procházka (89. Abrham).

ČLD U17: SK Kladno – FC Slavia Karlovy Vary 2:0 (1:0)

Branky: Burle, Polák

Sestava: Koloušek - Šmolík (67. Novobilský), Kučera, Komín, Novotný - Drechsel, Chlapec (46. Protiva) - Hájek (67. Novák), Jílek, Polák (67. Pešek) - Burle (86. Šťastný).

ČLŽ U15: FK Pardubice - SK Kladno 6:0 (2:0)
Sestava:
Jícha Jakub - Paur, Kantor, Hauge, Sýkora (60. Skála) - Vejvoda, Hruška (67. Macháček) - Pleiner (49. Linc), Jícha Jan (60. Juppa), Svoboda (49. Lidický) - Kadlík (67. Blažek).

ČLŽ U14: FK Pardubice - SK Kladno 7:0 (2:0)

Sestava: Šnábl - Brzybohatý (29. Ciniburg), Blažek, Rindoš, Otcovský - Dudáček (54. Doležal), Zemek, Poloček, Lukáč (54. Kučera), Dvořák (54. Soukup) - Topolanský (41. Kalinová).

ČLŽ U13: SK Kladno – FK Jablonec 17:6
Branky:
Steckovič 6x, Dia 5x, Hunal 2x, Suchý, Hosnedl, Koloušek, Macháč

Sestava: Verner, Rojt – Hosnedl, Macháč, Hunal, Dia, Skolil, Pchalek, Pelc, Hlinovský, Spal, Steckovič, Suchý, Koloušek

ČLŽ U12: SK Kladno - FK Jablonec 2:3

Branka: Saska, Novotný

Sestava: Kieryk - Fajka, Saska, Dolejš, Hruška, Vicenec, Kouba, Kolka, Volf, Pomahač, Kravčík, Novotný, Ipser, Košč, Roll

Hlavní partneři